Okulumuz Tarihçesi ve Kurucusu Hakkında Bilgiler

30.11.2017 842

FERİZLİ İHSAN ERATİK ANAOKULU TARİHÇESİ

 

      Okulumuz ilk olarak 13/12/2004 tarihinde Öztaş İlköğretim binasında ilçe merkez anasınıfları olarak 6 şube ile eğitim-öğretime başlamıştır. 17/03/2005 tarihinde resmi olarak Ferizli bağımsız anaokuluna dönüştürülmüştür. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Öztaş İlköğretim bahçesindeki prefabrik binasına taşınarak burada eğitim-öğretime 7 şube ile devam etmiştir. Ferizli bağımsız anaokulu binası eğitim gönüllüsü işadamı Mehmet SADIK ERATİK tarafından Kemalpaşa Mahallesi Maşatlık mevkiinde 12 pafta 1532 parselli arsanın üzerine  yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmıştır.

       

     Ferizli bağımsız anaokulunun adı Sakarya vali makamının 16/06/2006 tarih ve 17702 sayılı oluru ile okulu yaptıran Mehmet SADIK ERATİK’in annesinin adı verilerek Ferizli İhsan Eratik Anaokulu olarak değiştirilmiştir. 20/06/2006 tarihinde okul kendi binasına taşınarak 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim-öğretim hizmetini devam ettirmektedir.

 

İHSAN ERATİK

 

İstanbul doğumlu eğitime gönül vermiş hayır sever iş adamlarından MEHMET SADIK ERATİK’ in validesidir.

 

    Mehmet Sadık ERATİK eğitime çok katkıda bulunmuş olup, SAKARYA  ilinde bir çok okul yaptırmıştır. Bu okullardan biriside 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayan İHSAN ERATİK Anaokuludur.

 

 

30-11-2017

 

 

 

OKULUMUZU YAPTIRAN HAYIRSEVER İŞADAMI  

 

M. Sadık Eratik Balkan göçmeni bir ailenin üç çocuğundan  en küçüğü olarak 1932 yılında YANYA’da dünyaya gelmiştir. Dönemin zor şartlarına rağmen hem çalışıp hem okuluna devam etmiştir. Sırayla ilkokul,ortaokul ve İstanbul Erkek Lisesini 1. likle bitirerek mezun olmuştur. Tüm bu zor dönemde okulunun yanı sıra çaycılık , gazete satıcılığı , pazarcılık yaparak aile bütçesine katkıda bulunmuştur.

 

1954-1955 yıllarında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini 1.likle bitirip iş hayatına atılmıştır. Üniversite öğrenimi boyunca ek olarak rehber öğretmenlik yapmıştır. 1964 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu gözlerini kaybederken hayata daha bir azimle ve cesaretle bağlanmıştır. İstanbul’da ikamet eden M.Sadık Eratik evli ve iki çocuk babasıdır.

 

M. Sadık Eratik İlimiz Sakarya’da 3 tane okul yaptırmış olup bunlar ; Mehmet Sadık Eratik İlköğretim Okulu , Karasu ilçesinde eşinin adına Sezi Eratik İlköğretim Okulu , Ferizli ilçesinde annesi adına İhsan Eratik Anaokulu ‘dur.             

 30-11-2017

 

       M.SADIK ERATİK´TEN SİZ GELECEK NESİLLERE

 

             Değerli çocuklar öncelikle hepinizi sevgiyle kucaklarım . Sizler bu güzel vatanımızı , ailenizi, okulunuzu , öğretmenlerinizi , arkadaşlarınızı ve çevrenizi seviniz ki sizde sevilenlerden olasınız. Beklentileriniz okuyarak , öğrenerek , düşünerek , yaşayarak gerçekleşecektir.

             Dostluk , kardeşlik , adalet , sevgi ve saygı en yakın arkadaşınız olsun ki yarınlarınızı mutlu yaşayan ve yaşatanlardan olasınız.

             Hepinize bir ömür boyu sağlık , mutluluk ve başarılar temenni ederim.

             Dileklerim Allah’ın dilediği gibi olsun.